پریسا قیاسی

روانشناس کودک و مشاور فرزندپروری

پریسا قیاسی

روانشناس کودک و مشاور فرزندپروری

پریسا قیاسی
پریسا قیاسی
========
روانشناس و روان درمانگر ویژه کودک
مدرس دوره های فرزندپروری (PMT)
مدیر آموزشی خانه کودک مامیران
========
شماره های تماس:
02144227943 - 02144227944
آدرس خانه کودک مامیران :
تهران، بلوار مرزداران، خیابان سپهر، خیابان زاگرس غربی پلاک 33
========
اینستاگرام : mumiran.ir @
کانال تلگرام : mumiran @
سایت : www.mumiran.ir

 اکثر پزشکان کودک توصیه می کنند که تا حد امکان در ماه های اول از شیشه و شیر خشک استفاده نشود. چون خوردن شیر با شیشه راحت تر است و طعم شیر خشک با شیر مادر متفاوت است ، ممکن است نوزاد پس از مدتی به شیشه و شیرخشک عادت کرده و دیگر تمایلی به خوردن شیر مادر نشان ندهد.

ولی گاهی اوقات مادر احساس می کند که شیرش کافی نیست و نوزاد سیر نمی شود، در این مواقع لازم است که به این نکات دقت کنید:


شیردهی

- میزان شیر مادر به میزان شیرخوردن بچه و میزان مصرف مایعات بستگی دارد. می توانید با افزایش دفعات شیر دهی و افزایش مصرف مایعات گرم و نیز استفاده از قطره های شیر افزا، میزان شیرتان را افزایش دهید.

- میزان شیر مادر با خواب و استراحت مادر مرتبط است ، گاهی به دلیل کم خوابی و خستگی شدید ، شیر مادر کم می شود.  در این موارد مادر نیاز به کمک اطرافیان دارد تا بتواند کم خوابی شبانه خود را جبران کند.

- گاهی اوقات مادر به دلیل اضطراب و نگرانی نمی تواند به خوبی به نوزادش شیر بدهد و گاهی هم عواملی مثل افسردگی های پس از زایمان مانع شیردهی مناسب می شوند. در اینگونه موارد لازم است که مادر بیشتر به سلامت روانی خود توجه کند. حمایت و همکاری شوهر هم در گذر از این مرحله تاثیر زیادی دارد.

- گاهی اوقات درخواست زیاد شیر توسط نوزاد به دلیل گرسنگی نیست، بلکه به خاطر مشکلاتی مثل ریفلاکس نوزادان است. در این شرایط بهتر است با پزشک کودکان مشورت کنید. اگر ریفلاکس کودک کنترل شود، شیر مادر برای او کفایت می کند.

ممکن است در ماه های اول، نوزادان به دلایل مختلفی نتوانند به خوبی از سینه مادر شیر بخورند و شیر در سینه مادر جمع شود. همین عامل باعث می شود که میزان شیر مادر کاهش یابد. اگر احساس می کنید سینه تان به طور کامل تخلیه نمی شود با کمک شیر دوش یا با دست آن را بدوشید و نگذارید شیر در آن بماند. (این شیر را می توانید تا ... در یخچال نگهداری کنید و به کودکتان بدهید). این مشکلات معمولا با بزرگتر شدن نوزاد و قوی تر شدن او برطرف می گردد.

-تنها در صورتی نوزاد شما به شیرخشک نیاز دارد که پزشک کودکان تشخیص دهد که رشد کودک مناسب نبوده و غذای لازم را دریافت نکرده است. چنانچه کودکتان مطابق با منحنی رشد، وزن می گیرد، به او شیرخشک ندهید

-اگر با توجه به همه موارد فوق به این نتیجه رسیدید که فرزندتان به شیر خشک نیاز دارد، بهتر است با لیوان و قاشق یا قطره چکان به او شیر بدهید و باز هم بهتر است که این کار را کسی به جز مادر انجام دهد و مادر فقط از سینه خود به نوزاد شیر بدهد.

ىر هر حال به این نکته توجه ىاشته باشیى که هنگام شیردهی، در مکانی آرام و راحت قرار بگیرید، اضطراب و نگرانی را از خود دور کنید، با فرزندتان حرف بزنید و او را نوازش کنید. با این کار شیر دهی را برای خود و کودکتان به لحظاتی دلچسب تبدیل کرده و ارتباط بین مادر – کودک را مستحکم تر می کنید.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی